Műszaki leírás - d72
muszaki-leiras
Általános műszaki ismertető

Műszaki részletek

A fejlesztés során a legkorszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat alkalmazzuk, intelligens rendszerrel, alacsony energiafelhasználással.

Villalakásaink emelt szintű műszaki tartalommal kerülnek kivitelezésre és átadásra, úgy mint:

 • SMART Home kiépítés
 • Hanggal vezérelhető mennyezet hűtés és padlófűtés (DAIKIN)
 • Homlokzati alu-fa nyílászárók 3 rétegű üvegezéssel, beépített alumínium zsaluzia árnyékolóval
 • Festett furnér síkban záródó belső nyílászárók, Olivari kilincsekkel
 • Magas minőségű hideg-, és melegburkolatok (felületkezelt tölgy parketta), 100% gyapjú padlószőnyeg
 • Olasz és Svájci prémium szaniterek (pl.: Laufen, Frattini)
 • Épített privát kert (tűzrakó, tipegők, öntöző rendszer, telepített növényzet, világítás)

Ismerje meg alább az általunk tervezett műszaki tartalmakat, melyek az egyedi igények figyelembevételét is lehetővé teszik – amennyiben az építkezés adott szakasza lehetőséget nyújt rá.

Az épület teherhordó szerkezete monolit vasbeton, mely annak érdekében, hogy külső térelhatároló szerkezetként is megfeleljen, réteges szerkezettel kerül kialakításra, azaz a határoló falak termikus burokkal ellátottak, legalább 20 cm vastag ásványgyapot hőszigetelő maggal készülnek, a 2022.01.01-től érvényben lévő KNE szabályainak megfelelően. Az építész terveknek megfelelően kerülnek fel a homlokzatra a burkolati anyagok.
Az épület 60 cm vastag egybefüggő monolit vasbeton alaplemezre épül. A lift és a forgatókorong süllyesztéke az alaplemez letörése által jön létre. A falak ezekre a letörésekre támaszkodnak rá.

Szerkezetük és méretük a kiviteli tervekben meghatározottak szerint készül. Belső felületképzésük kétszeri glettelés, surlófény használata mellett, kétszeri diszperziós vagy latex falfestékkel (a későbbi felhasználáshoz alkalmazkodva), törtfehér (RAL 9001) színben, illetve különböző falburkolatok belsőépítészeti tervek alapján (dekortapéta, műkő stb.).  Egyéb szín alkalmazása lehetséges a színválasztás és a színképzés költségeinek átvállalása esetén. Lakásokon belül Ytong/kerámia válaszfalak kerülnek kialakításra. A vizes helyiségekben, szerelő és előtétfalaknál impregnált gipszkartonlapokat alkalmazunk. A falak vakolva, glettelve, festve kerülnek átadásra.

 

Az épület szerkezete monolit vasbeton vázszerkezet, helyenként acél pillérekkel kiegészítve kerül kivitelezésre. Az alaplemez és a pincei körítő vb falszerkezet vízzáró betonból készül, a külső oldalon drén rendszerrel és PVC vízszigeteléssel, melyre kasírozott dörken víz levezető borítás készül.

Az épület külső határoló és minimális mennyiségű lakáselválasztó falszerkezetei monolit vasbetonból készülnek. A lakáson belüli válaszfal szerkezetek Ytong/Porotherm elemekből épülnek meg, helyenként gipszkarton előtét falak alkalmazásával.
A héjazatra SIKAPLAN-15G műanyaglemez vagy ezzel egyenértékű csapadékvíz elleni szigetelés kerül fehér színű gyöngykavics terítéssel. A homlokzati szélektől visszahúzottan zöldtető kerül kialakításra.
A szabadlépcsők monolit vasbeton törtlemez lépcsőkarokkal a lépcsőterv szerinti vastagságban gyártott vasbeton lemezekből készülnek. A lakásonkénti belső lépcsők szintén monolit vasbeton lépcsőterv szerinti változó vastagságban gyártott lépcsőkarokkal készülnek a lakáselválasztó falaktól hanglágy módon elkülönítve, a SCHÖCK Tronsole – vagy ezzel egyenértékű – akusztikai elemre ültetve, az akusztikai munkarész szerint előírtaknak megfelelően.
A felső épület (B tömb) 4 szintes lakásába a legkorszerűbb, halkjárású, alacsony karbantartást igénylő Kone/Schindler típusú felvonó kerül telepítésre. A felvonó Vész – távjelzése GSM átjelzéssel készül.
Vízzáró monolit vasbeton alaplemez éle és a pincefal felületszivárgóval lesz tehermentesítve vízbeszivárgás esetére. A teljes felület kasírozott dörken (DÖRKEN DELTA-TERRAXX) lemezborítást kap, a PVC vízszigetelés külső védő rétegeként. Zöldtetőn, és teraszfödémeken: Lágy PVC fedés készül a hőszigetelések felső rétegeként BauderTHERMOPLAN-T csúcsminőségű FPO tetőszigetelő lemezek használatával.

A lapostetőre 10-15 cm vastag, lejtést adó, lépésálló expandált polisztirol (EPS) hőszigetelés és 15 cm PIR hab hőszigetelés kerül fel.

 

A homlokzatokra 20 cm vastag ásványi szálas hőszigetelés kerül, egyes beltér feletti erkélylemezeknél (részleges zónákban) vákumpanel hőszigetelést is használva.

 

A nyílászárók köré közetgyapot hőszigetelés kerül a tűzvédelmi munkarész előírásainak megfelelően.

 

Tetőszint feletti zárófödémen és minden lakótér feletti terasz hőszigetelése 12 cm vtg. alumínium fólia kasírozású, lépcsős élképzésű PIR lépésálló hőszigetelő tábla hablemezzel készül. A lakásfödémekre 3+5 cm lépéshangszigetelés kerül elhelyezésre az aljzatbetonok alatt Austrotherm AT lapok beépítésével.

 

Pince feletti mennyezeten: 10 cm üvegfátyollal kasírozott műgyantakötésű kőzetgyapot festhető hőszigetelés (ROCKWOOL CEILINGROCK) kerül beépítésre.

 

Homlokzaton: 20 cm kőzetgyapot hőszigetelés (ROCKWOOL FRONTROCK MAX E) Talajjal érintkező falazat: 10 cm zártcellás extrudált polisztirol hőszigetelés (AUSTROTHERM XPS 50/XPS 50 TB került beépítésre.

Az erkélykorlátok egyedi tervezésű szerkezetek, amelyek rozsdamentes Bohle tartókhoz rögzített, biztonsági üvegezéssel vannak ellátva. Légaknákban rácsok és zsalus szellőzők horganyzott acélszerkezetek. A lépcsőházban kóracél kapaszkodók kapnak helyet.

A külső nyílászárók a homlokzati színekbe beilleszkedő színű, külső alu borítású háromrétegű üvegezéssel ellátott, belül fa szerkezettel kerülnek kialakításra. Toló szerkezetek típusa: emelő-toló.

 

A nyílászárókra, homlokzatba süllyesztett, távirányítással és okosotthon vezérléssel működtethető, programozható alumínium árnyékoló rendszer, zsaluzia kerül beépítésre, valamint igény szerinti nyílászárók szúnyoghálókkal kerülnek kialakításra.

A lakásbejárati ajtók, ALU-FA, hőszigetelt acéltokos kialakításúak, festett, időjárást-álló furnér borítással. Az ajtók 4 ponton záródó biztonsági GU vasalattal ellátottak, kitekintővel felszereltek. MABISZ minősítéssel ellátott szerkezetek.

 

A lakásokon belüli ajtók, síkban záródó, festett furnér belső nyílászárók, modern, egyrészes kilincsekkel kerülnek felszerelésre. Helyenként a falba becsúsztatható tolóajtók biztosítják a jobb térkihasználás lehetőségét.

A homlokzatképzés: EQUITONE szálcement szerelt lapburkolat a kiemelt homlokzati felületeken, illetve ultravékony kőfurnér lapburkolatok kerülnek a homlokzatra.

Beltéri burkolatok természetes anyagok használatával kerülnek kialakításra. Lakás alsó szintjén található, előszoba, nappali-konyha, valamint az emeleti közlekedő matt, élcsiszolt, 60 x 60 cm-es hideg burkolattal kerül burkolásra. Míg a lakószobák burkolata csaphornyos tömörfa parketta/svédpadló. Vizes helyiség burkolata prémium kategóriás csempével történik, falakon mennyezetig burkolva.

 

Az elektromos kapcsolótérben és a gépészeti helyiségben kerámia burkolat készül. Az épület közösségi terei, úgymint: lépcsőházi pihenők, lépcsőkarok, ragasztott egységes kerámia burkolatot kapnak, anyagában színezett lapokból. Lábazat képzése az alaplapok anyagából vágott kivitelben fog megvalósításra kerülni. A lift padozati burkolata is ragasztott kivitelű kerámia burkolatot kap. A teraszokon és erkélyeken – laptartó tappancsok használatával, fagyálló, anyagában színezett 60×60 cm-es 2 cm vastag járólapok kerülnek fektetésre. A pincei területen minden szerkezeti elemen és a mennyezeten is mészhidrát festés készül. A lépcsőház falfelületei a vakolást követően festéselőkészítő gletteléseket és alapozási munkákat követően fehér diszperzit alapú festékkel lesznek kifestve. A garázs teljes területe és a tárolók padozata csúszásmentes, kopásálló hidegburkolattal lesznek ellátva.

A fűtési energiát és a használati melegvíz ellátást lakásonként pinceszinteken/tárolókban elhelyezett, terveknek megfelelő DAIKIN típusú, víz-levegő hőszivattyúk biztosítják. A belső hőmérsékletet mennyezet hűtés-fűtés, padlófűtés, biztosítja, melyek harmatpont érzékelővel kerülnek kialakításra. A hőmérséklet szabályzása helyiségenként külön szabályozható, Wifis, okosotthon megoldással programozható termosztáttal történik. A melegvíz azonnali biztosítására cirkulációs hálózat kerül kiépítésre.

 

Az épületgépészet jelentős eleme a hőszivattyús rendszer. A lakások hűtő – fűtő rendszerét DAIKIN készülékek biztosítják. A lakóterekben álmennyezeti tartószerkezetbe építhető NGBS hűtő-fűtő rendszer kerül, a fürdőszobákban padlófűtés és termosztatikus törülközőszárító radiátor biztosítja a szükséges komfort érzetet. Minden energiát szolgáltató rendszer lakásonként külön – külön mérhető lesz. A lakások belső helyiségei gépi szellőztetéssel kerülnek kiépítésre.

A lakás folyamatos szellőztetését szintén okosotthon alkalmazásból vezérelhető hőcserélős légkezelő biztosítja. A konyhai szagelszívók számára szellőző csövek kerülnek kialakításra.
A lakások, a gépészeti rendszerek, a közös területek világítása, a lift energiaellátása, a tűzvédelmi fogyasztók energia ellátása mind – mind külön rendszeren és külön mérten történik az elszámolhatóság végett. Az épület teljes elektromos rendszerére réz vezetékekkel kerül megszerelésre. Lakásokon belül a tervezési előírásoknak megfelelően a szükséges darabszámú világítás kiállás, kapcsolók, dugaljak, TV csatlakozók, gyengeáramú csövezések és kábelezések, sütő kiállás, főzőlap, mosógép, mikro, hűtő csatlakozások lesznek kiépítve. A garázskapu és a kertkapu távirányítóval és okosotthon alkalmazásból működtethető, míg a személybejáró közvetlenül a lakásból nyitható. A közösségi területekre energiatakarékos világító testek kerülnek felszerelésre. Konyha egységek: A lakásokban a Beruházó konyhai bútorzatot nem biztosít, csak a gépészeti kiállásokat építi ki. Hideg – meleg víz, csatorna, pára elszívó csőbeállása, és elektromos hálózatok a készülékeknek.

Az egyes lakások elektromos mérőórái a pinceszint tárolóiban elhelyezett mérőszekrényben lesznek. A kapcsolók, dugaljak részletes információit az elektromos terv tartalmazza. A lakásokban az alapvezetékezés kerül kiépítésre, a világító berendezések nem tartoznak az alapfelszereltséghez, kivételt képeznek a beépített világítótestek. Azonban az erkélyek lámpatestei egységesen készülnek el, infra fűtőpanelek telepítésével.

 

A lakásokon belül egységes védőcsövezés és vezetékezés készül a telefon-, internet-, TV hálózat (IT) részére. A lakószobákban és a nappaliban 1-1 db IT végpont kerül kiépítésre szerelvénnyel együtt.

 

Az elektromos zárral is felszerelt gyalogos forgalomra használt személybejárón a bejutást felcsengetős, nyomógombos videós kaputelefon rendszer teszi lehetővé. A beléptetés (az ajtók és a kapuk nyitása) a lakásokból egyetlen gomb megnyomásával és az okosotthon alkalmazásból lehetséges.

 

A gépjármű behajtó elektromosan fűtött, fagyvédelemmel lesz ellátva.

 

A fűtés hűtést árnyékolást az okos ház rendszer fogja össze. Ez online appon keresztül távolról is elérhető. A tetőre meteorológiai állomás kerül elhelyezésre, a hűtés-fűtés még optimálisabb működtetése érdekében.

 

A lakások beépített vagyonvédelmi rendszerrel lesznek ellátva. Minden ablakos helyiségben mozgásérzékelő, illetve a nyílászárókba nyitás érzékelő lesz beépítve.

A lakások okos eszközről és hangvezérléssel (Siri, Alexa, Google Home) irányítható otthon-automatizálási rendszerrel lesznek ellátottak. A fűtés, klíma, árnyékolástechnika és a biztonsági rendszer távoli vezérlése válik ezzel lehetővé. Az extra felszereltséggel az otthonok kényelmesebbek, biztonságosabbak és energia hatékonyabbak, mint egy hagyományos lakás:

 

A fűtési-hűtési rendszer alkalmazkodik a lakók igényeihez, mobileszközön keresztül irányítható, programozható a lakáshőmérséklet.

 

A rendszer az eltárolt adatok és az azokból nyert statisztikák segítségével az energia megtakarítást is elősegíti, ami a havi kiadások csökkenését eredményezi.

 

Az intelligensen vezérelhető fűtési rendszer, az automatikusan lekapcsolható lámpák segítik a hatékonyabb energiafelhasználást.

 

Ezzel dokumentálhatóvá válnak pl. a gazdaságtalan üzemeltetés körülményei és könnyedén kiszűrhető valamely alkatrész meghibásodása.

 

A rendszer rendkívül informatív kezelőfelülettel rendelkezik, a főbb jellemzők és paraméterek leolvasása, értelmezése szakértelmet nem igényel.

A hűtő fűtő rendszer DAIKIN készülék kültéri egysége a főépülettől távolabb kerül elhelyezésre a kertben, mely távolság már biztosítja a készülék zajkibocsátásának a teljes megszűrését. Az épületen belül a szennyvíz és a csapadékvíz külön rendszert képez, és az épületből kilépve is elválasztott rendszerben vezetjük ki a közterületi csatornákba.

 

Bejárat és kukatároló: A Denevér út felől kapott helyet a személybejáró kapu, a fedett levélszekrények, és a kukatároló együttese, valamint a videó- kaputelefon. A gépkocsi behajtás is a Denevér útról történik egy széles motorizált kapun keresztül. A pinceszinti gépkocsibeállókhoz felvezető út hőmérséklet érzékelővel ellátott, két fűtött nyomtávval kerül megépítésre.

 

Kertészet: Az ingatlanon korábbról megtartott fák találhatóak, melyek mellé okleveles tájépítész tervei alapján, új telepítésű fák, cserjék, talajtakarók és fű kerül telepítésre. Az épületek és azon belül a lakások úgy kerülnek elhelyezésre, hogy támfallal tagolt, lakásonként saját, szomszédoktól elzárt, intim kertrész kerül kialakításra. Az így, tervek szerint kialakított kertrészek kizárólagos használatára csak az adott lakás tulajdonosai jogosultak. A kert kialakítása, növényzet kiválasztása, öntözőrendszer, kerti világítás, lakásonkénti kerti csap telepítése az előzetesen jóváhagyott kertészeti tervek alapján kerülnek kivitelezésre.

 

Kerítés: Az ingatlant a tájat nem megzavaró, növényzet között alig észlelhető vékonyfonatos kerítéssel és ahol szükséges látszóbeton támfallal kerül lehatárolásra északi, nyugati és a déli oldalon.

 

Lakások belső kialakítása: A maximális Vevői elégedettségért a lakások belső kivitelezése minden esetben a Vevői igényekhez alkalmazkodva, lakberendezői tervek alapján kerül megvalósításra. A vételár nem tartalmazza a beépített bútorokat és lámpákat (kivételt képez a beépített-, külső homlokzati és kerti lámpák).

 

Általános megjegyzések: Az épületbe beépített anyagok, szerelvények, berendezési tárgyak és a végzett munka minősége megfelel az országos szabványokban és a kivitelezési szabványokban lefektetett általános minőségi és osztályba sorolási követelményeknek. A beruházó fenntartja a jogát, hogy a kivitelezés során indokolt esetben a terven jelölt, illetve a jelen Vevői tájékoztatóban meghatározott szerkezetek, anyagok, szerelvények, más, ugyanilyen vagy jobb minőségű, műszaki paraméterű anyaggal való helyettesítésére.

Kivitelezők – Partnerek

Nagy Gábor
ügyvezető

Telefon
+36 70 519 6624

 

Email
sales@artproperty.hu

Kérdése van? Írjon nekünk!


Üzenetküldéshez kérjük töltse ki az alábbi űrlap minden mezőjét és kattintson a küldés gombra.

  Az Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatot elolvastam és elfogadom.

  Nagy Gábor
  ügyvezető

  Telefon
  +36 70 519 6624

   

  Email
  sales@artproperty.hu

  Kérdése van? Írjon nekünk!


  Üzenetküldéshez kérjük töltse ki az alábbi űrlap minden mezőjét és kattintson a küldés gombra.

   Az Adatkezelési és adatvédelmi szabályzatot elolvastam és elfogadom.

   HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com